woensdag 4 januari 2012

Jan van Halst verbonden aan FC Utrecht



Oud-voetballer en voormalig commercieel manager van FC Twente Jan van Halst gaat zich bij FC Utrecht inzetten om de commerciële activiteiten van de club daadkrachtiger te maken. Hij doet dat via het Duitse sportmarketingbureau Sportfive, waarmee FC Utrecht per 1 februari nauw gaat samenwerken. Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, maakte dat dinsdag bekend tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de club.


Van Schaik maakte nog enkele benoemingen bekend, die belangrijk zijn om de organisatie van FC Utrecht te versterken en verder te professionaliseren. Per 1 februari treedt als manager pr, marketing en communicatie Roland Jurriëns in dienst. Hij bekleedde de afgelopen jaren dezelfde functie bij de gemeente Utrecht en stapt nu over naar FC Utrecht. Eveneens per 1 februari komt Michel Baas als financieel manager de organisatie versterken. Hij komt als manager met lange ervaring in de verzekering- en schade-expertises naar FC Utrecht.

Jan van Halst wordt teamleider Nederland van Sportfive en gaat in die functie de commerciële organisatie bij FC Utrecht opzetten. Hij zal dit samen doen met Douglas Gremmen van Sportfive. Het sportmarketingbureau Sportfive is in Duitsland en Frankrijk al zeer succesvol met commerciële activiteiten voor topclubs als Borussia Dortmund, HSV, Hertha BSC, Olympique Lyon en Paris Saint Germain. "Sportfive kwam op het juiste moment en zag FC Utrecht als innovatieve, dynamische club waarmee ze in Nederland graag wilde starten", aldus Van Schaik. "Ook dat zegt wat over onze aantrekkingskracht en onze uitstraling als club." De algemeen directeur noemde de nieuwe samenwerking met Jan van Halst 'een ideale fit'. "Naast zijn commerciële en verbale kwaliteiten is Jan de verpersoonlijking van de Utrechtse nuchtere mentaliteit en ook daarom past hij bij ons bedrijf."

Fan Village
Verder kondigde Van Schaik aan, dat bij de thuiswedstrijden in de tweede helft van het seizoen rond Stadion Galgenwaard met het Fan Village wordt geëxperimenteerd, met veel vermaak en entertainment voor de supporters. "Rondom het stadion moet het bij elke wedstrijd een feest worden in de toekomst", zei hij. "FC Utrecht wil ouders en kinderen unieke herinneringen bieden; voor, tijdens en na de wedstrijd."

De algemeen directeur liet ook weten, dat binnenkort uiteenlopende activiteiten zullen plaatsvinden rond de Mihai Nesu Foundation, die middelen inzamelt voor lotgenoten van Mihai in Roemenië. FC Utrecht verleent ook haar steun aan deze foundation.

Voetbalwet
Van Schaik ging nog in op de supportersrellen, na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente. "Emotie begrijpen we, maar geweld, in welke vorm dan ook, keuren we af", zei hij. "De club FC Utrecht en het stadion zijn van onze echte supporters, dat mag niemand kapot maken en daar zullen wij echt onze best voor doen, als clubs samen met de KNVB en de overheid." In dat verband deed hij een beroep op de politiek nu eens haast te maken met het invoeren van de Voetbalwet, met daarbij een meldingsplicht voor mensen met een stadionverbod. "Er is nu echt te lang gepraat", aldus de algemeen directeur van FC Utrecht.