donderdag 8 december 2011

Wolfsen: beelden hooligans op billboards



UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht wil dat alle hooligans die zich afgelopen zondag hebben misdragen, worden opgespoord. Desnoods moeten de gezichten van de relschoppers worden getoond op billboards of in Bureau Hengeveld. Dat zei hij in het programma U Vandaag.


Wolfsen zei dat een team van 25 rechercheurs probeert de hooligans te identificeren, die tijdens en na de wedstrijd van FC Utrecht tegen FC Twente huis hebben gehouden rondom Stadion Galgenwaard.

Als agenten de relschoppers niet herkennen, wil hij hulp inroepen van burgers. Wolfsen hoopt dat getuigen nog meer filmpjes en foto's naar de politie sturen.

De relschoppers worden volgens de burgemeester voor de rechter gesleept, maar hij wil hoe dan ook dat de hooligans een stadionverbod krijgen. Liefst voor de wedstrijd van aankomende zondag tegen Feyenoord, zei hij.

De situatie liep afgelopen zondag uit de hand, nadat fans van FC Twente vuurwerk hadden afgestoken. Op de bank bij RTV Utrecht zei Wolfsen dat FC Utrecht beter moet fouilleren en dat hij de club daarop gaat aanspreken.