dinsdag 6 december 2011

Evaluatie gesprek tussen Utrecht en Twente



UTRECHT - De politie Twente heeft de collega's in Utrecht níet geadviseerd om het treffen tussen FC Utrecht en FC Twente van afgelopen zondag als risicowedstrijd in te schalen. Een uitspraak van die strekking van de manager van FC Twente klopt niet. Dat meldt de politie Twente dinsdag.

Manager Eugenio Porcu vertelde aan de regiozender RTV Oost dat de Twentse politie geadviseerd zou hebben om de wedstrijd als risicovol te bestempelen. Dit zou gebeurd zijn nadat bij een eerdere wedstrijd tussen de twee ploegen een speler van FC Utrecht werd geslagen.

De uitspraak van de manager klopt niet, aldus de Twentse politie. Die zou slechts informatie hebben uitgewisseld met de collega's in het midden van het land. Het is vervolgens aan de Utrechtse politie om met die informatie zelf een risicoanalyse te maken.

Rond de wedstrijd tussen de twee ploegen liep het zondag flink uit de hand. Nadat Twentse supporters vuurwerk gooiden, zochten Utrechtse fans de confrontatie. Dat ging ook uit buiten het stadion door. Uiteindelijk moesten agenten zelfs waarschuwingsschoten lossen.

TWEEDE KAMER
De rellen na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente van afgelopen zondag staan binnenkort op de agenda van de Tweede Kamer.

Die sprak zich al uit voor strengere maatregelen tegen supporters die zich misdragen en wil nu van minister Opstelten van Veiligheid weten hoe hij daarover denkt. Ook zijn er fracties die willen weten of burgemeesters genoeg gebruik maken van gebiedsverboden.