maandag 14 november 2011

Samenvatting: Fortuna Düsseldorf - FC Utrecht

Fortuna Düsseldorf - FC Utrecht (2011) door  fcutrechtvideo

FC Utrecht benutte het vrije competitieweekend vrijdag voor een oefenduel met Fortuna Düsseldorf. Het treffen met de koploper in de 2. Bundesliga leverde geen doelpunten op: 0-0.

FC Utrecht startte in Duitsland met Rob van Dijk, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Anouar Kali, Nana Asare, Johan Mårtensson, Tommy Oar, Leon de Kogel en Yoshiaki Takagi. Tien minuten voor rust maakte Mårtensson plaats voor Stefano Lilipaly. FC Utrecht had in de eerste helft wat meer balbezit. Beide ploegen kwamen tot twee kleine mogelijkheden. Voor FC Utrecht was dat een schot van De Kogel en een uithaal van Takagi dat geblokt werd.

Na rust nam Erik Cummins de plaats onder de lat over van Van Dijk. Ook maakte Jacob Lensky (voor Asare) zijn rentree. Later in de tweede helft kregen ook Enzio Boldewijn (voor Oar) en de jonge Elroy Pappot speelminuten. Ook in de tweede helft bleven grote uitgespeelde kansen uit in de wedstrijd die werd gespeeld voor 200 toeschouwers. Toch was het een nuttige oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander, die met dit resultaat al 43 wedstrijden op rij ongeslagen is. De technische staf kon veel spelers in actie zien.
Dit weekend hebben de spelers vrij. Vanaf maandag bereidt de selectie zich voor op de volgende competitiewedstrijd van volgende week zondag (12.30 uur) uit bij ADO Den Haag.