vrijdag 11 november 2011

FC Utrecht beschuldigt Ajax-fans van poging tot doodslag



FC Utrecht beschuldigt diverse Ajax-supporters van 'poging tot doodslag' voor, tijdens en na het onderlinge competitieduel van afgelopen zondag. De club heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege het gooien van twee vuurwerkbommen. Beide clubs, de supportersverenigingen, de gemeente Utrecht, de politie en de veiligheidsregio Utrecht hebben de ongeregeldheden geƫvalueerd.
Vijf Ajax-supporters zijn zondag reeds aangehouden. De politie gaat een onderzoek instellen naar de gooier(s) van de twee vuurwerkbommen die tijdens de wedstrijd vanuit het bezoekersvak zijn gegooid. "FC Utrecht gaat aangifte doen, waarbij poging tot doodslag dan wel poging tot het aanbrengen van zwaarlichamelijk letsel zal worden opgenomen", zo meldt FC Utrecht via de officiƫle kanalen.

FC Utrecht en Ajax zijn zeer teleurgesteld over de incidenten van afgelopen zondag, temeer omdat de onderlinge wedstrijden de afgelopen seizoenen in goede orde zijn verlopen. Bij de evaluatie werd niet alleen besloten dat aangifte zal worden gedaan. In de genoemde evaluatie is tevens besloten dat Ajax volgend seizoen 600 in plaats van 1200 kaarten voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax in de verkoop doet.