zondag 11 december 2011

Zes hooligans FCU aangehouden wegens rellen



UTRECHT - De politie in Utrecht heeft zaterdagmorgen zes mensen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de ernstige rellen, afgelopen zondag tijdens de wedstrijd FC Utrecht tegen FC Twente. Meer aanhoudingen zullen volgen, denkt de politie.



Afgelopen zondag sloeg de vlam in de pan bij supporters van FC Utrecht, nadat hooligans van FC Twente vuurwerk hadden gegooid in het vak van de FC Utrechtfans. De Utrechthooligans kwamen buiten het stadion terecht en gingen daar op de vuist met politiemensen. Acht agenten raakten daardoor gewond.

Daarop heeft een rechercheteam van 25 agenten een grote hoeveelheid cameramateriaal uit het stadion en de straten in de omgeving bekeken. Daarop stonden de vijf aangehouden mannen in de leeftijd van 21 tot 37 jaar uit Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde, net als een 16-jarige jongen uit Utrecht.

Daarbij zitten nog niet de mannen die vuurwerk hebben gegooid. Die wil de politie wel snel achterhalen en ook oppakken.

De politie was erop gebrand om nog vóór de wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord een aantal hooligans op te pakken. Die wedstrijd wordt zondag gespeeld en wordt voorafgegaan door een kinderfeest.

De politie heeft gezegd dat volgende week beelden in de media worden verspreid om ook andere hooligans te kunnen achterhalen. In het programma U Vandaag opperde burgemeester Wolfsen woensdag al dat de inzet van billboards en het programma Bureau Hengeveld een mogelijkheid is.