zondag 4 december 2011

Rellen na FC Utrecht - FC Twente



UTRECHT - Bij stadion Galgenwaard zijn zondag ernstige rellen uitgebroken na het duel FC Utrecht-FC Twente (2-6). De politie loste waarschuwingsschoten. De ME voerde charges uit en er vloog een politiehelikopter rond. Twee relschoppers zijn aangehouden. Een politieruiter raakte gewond. Het is inmiddels weer rustig, meldt de politie.


Woedende Utrecht-aanhangers stonden na afloop Twente-supporters op te wachten. Vervolgens werd de politie bekogeld met stenen en vielen er rake klappen. Ook bushokjes en auto's moesten het ontgelden. De veldslag verplaatste zich naar de Waterlinieweg waar de ME charges uitvoerde. Het verkeer moest omrijden door de rellen.

WOLFSEN
Burgemeester Wolfsen riep op tot kalmte. Hij vroeg de aanhangers van FC Utrecht zich waardig te gedragen en riep hen op om de FC Twente-aanhangers, die in het stadion moesten blijven, rustig te laten vertrekken.

GESTAAKT
De wedstrijd werd zondagmiddag na een onderbreking van ongeveer kwartier weer hervat. Het duel eindigde in 2-6. Scheidsrechter Wiedemeijer dirigeerde beide ploegen na 65 minuten naar de kleedkamer omdat
de clubleiding van de thuisclub het niet meer veilig vond in stadion Galgenwaard en daar buiten.

VUURWERK
Honderden fans van FC Utrecht probeerden de confrontatie met supporters van FC Twente te zoeken. De fans van FC Utrecht ontstaken in woede nadat supporters van FC Twente met vuurwerk hadden gegooid. De tussenstand zorgde ook voor enige frustratie. De formatie uit Enschede leidde op het moment van staken met 5-0, dankzij treffers van Ola John (2), invaller Willem Janssen (2) en Peter Wisgerhof.

"De vierde man staat in contact met de leiding van FC Utrecht. Omdat het ook onrustig was buiten het stadion vroeg de leiding ons van het veld te gaan", aldus Wiedemeijer. "Ze wilden het weer rustig krijgen."