maandag 12 december 2011

Politie arresteert nog vier relschoppers FC Utrecht



UTRECHT - De politie heeft zondag nog eens vier mensen aangehouden vanwege betrokkenheid bij de voetbalrellen, vorige week na de wedstrijd FC Utrecht-FC Twente.


Daarmee komt het aantal raddraaiers dat vastzit nu op twaalf. Direct na de wedstrijd pakte de politie er al twee op en zaterdag hield de politie ook zes verdachten aan.

De politie was gisteren extra alert vanwege de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord. Rond de wedstrijd was extra veel politie op de been. De club en het gemeentebestuur wilden een herhaling voorkomen van de ernstige rellen van afgelopen zondag.

Toen sloeg bij FC Utrechtsupporters de vlam in de pan nadat supporters van FC Twente met vuurwerk hadden gegooid. Daarom controleerde de club streng op vuurwerk. FC Utrecht zette onder meer speciaal getrainde honden in.

Een team van 25 rechercheurs heeft de afgelopen week beelden van de rellen bekeken. Dat leidde gistermiddag tot vier arrestaties.

KINDERFEEST
Voorafgaand aan de wedstrijd organiseerde FC Utrecht een groot kinderfeest. Daarbij waren ook jonge fans van Feyenoord welkom. De kinderen riepen de hooligans op om te stoppen met geweld.

De wedstrijd begon met een groot applaus voor Ricky van Wolfswinkel. De geboren Woudenberger speelt inmiddels in Portugal, maar kwam speciaal overgevlogen om afscheid te nemen van zijn fans in Utrecht.