zondag 4 december 2011

Audio topic: FC Utrecht - FC Twente



Bij stadion Galgenwaard zijn rellen uitgebroken na het duel FC Utrecht-FC Twente. De ME voert charges uit en er vliegt een politiehelikopter rond. Woedende Utrecht-aanhangers stonden na afloop Twente-supporters op te wachten. Vervolgens werd de politie bekogeld. Ook bushokjes en auto's werden vernield.

De ME werd opgeroepen en inmiddels heeft de veldslag zich verplaatst naar de Waterlinieweg. FC Twente-supporters zijn volgens de politie in het stadion gehouden.

De wedstrijd werd zondagmiddag na een onderbreking van ongeveer kwartier weer hervat. Het duel eindigde in 2-6. Scheidsrechter Wiedemeijer dirigeerde beide ploegen na 65 minuten naar de kleedkamer omdat
de clubleiding van de thuisclub het niet meer veilig vond in stadion Galgenwaard en daar buiten. Honderden fans van FC Utrecht probeerden de confrontatie met supporters van FC Twente te zoeken.

De fans van FC Utrecht ontstaken in woede nadat supporters van FC Twente met vuurwerk hadden gegooid. De tussenstand zorgde ook voor enige frustratie. De formatie uit Enschede leidde op het moment van staken met
5-0, dankzij treffers van Ola John (2), invaller Willem Janssen (2) en Peter Wisgerhof.

"De vierde man staat in contact met de leiding van FC Utrecht. Omdat het ook onrustig was buiten het stadion vroeg de leiding ons van het veld te gaan", aldus Wiedemeijer. "Ze wilden het weer rustig krijgen."