Samenvatting: ADO Den Haag - FC Utrecht

ADO Den Haag - FC Utrecht (2011/2012) door  fcutrechtvideo

FC Utrecht en ADO Den Haag waren zondag aan elkaar gewaagd en deelden ook de punten. “Ik kan hier prima mee leven”, zei Jan Wouters na afloop. "Dit resultaat geeft de verhoudingen van vanmiddag goed weer.”
Wouters gaf dit weekend centraal achterin de voorkeur aan Schut boven Nilsson. Daarnaast moest hij een aantal noodgedwongen wijzigingen doorvoeren in de basisformatie die twee weken terug Ajax versloeg.

Van Dijk nam de plaats onder de lat weer over van de niet fitte Fernández. Voorin startte De Kogel in plaats van de langdurig uitgeschakelde Mulenga en verving Oar de op de voorlaatste training geblesseerd geraakte Gerndt.

Met het tegen Ajax opgedane zelfvertrouwen was de start van FC Utrecht in een mistig Den Haag voortvarend. Na tien minuten viel de 0-1. Dat doelpunt kwam voort uit een perfect uitvoerde spelhervatting. Bovenberg koos prima positie bij een door De Kogel bij de eerste paal met het hoofd verlengde hoekschop van Sneijder.

ADO Den Haag voerde de druk op om snel wat terug te doen. Door die aanvalsdrift van de thuisclub lag er voor FC Utrecht ruimte om er snel uit te komen in de omschakeling. Dat gebeurde allemaal in een hoog tempo en het spel golfde in die fase op en neer. De Utrechtse defensie stond aanvankelijk goed, maar zag in de dertigste minuut de steekpass op Vicento over het hoofd die de bal onder Van Dijk door schoot.
Kort daarna maakte Nilsson bij de zijlijn zijn opwachting om de zieke Schut te vervangen. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, al ging er wat meer dreiging uit van de Utrechtse aanvallen. Arbiter Liesveld liet doorspelen toen Kum binnen het strafschopgebied met de arm een pass van Duplan op De Kogel onderschepte. Acht minuten voor rust verwerkte ADO-doelman Coutinho met veel moeite een verrassend afstandsschot van De Kogel. Aan de andere kant bracht Van Dijk redding op een uithaal in de korte hoek van Chery.

Meteen na rust was er een volgende omzetting: Zullo loste Oar af. FC Utrecht begon goed aan de tweede helft. Zullo kreeg een kopkans en aan het eind van een volgende geslaagde aanval mikte Duplan rakelings naast het Haagse doel. Toch sloeg de thuisclub weer toe na een uur spelen. Immers joeg een wat aarzelend afgeslagen aanval vernietigend hard in een keer achter Van Dijk. Met nog ruim twintig minuten op de klok moest ADO Den Haag twee geblesseerden vervangen. Wouters bracht op dat moment met Demouge voor Sneijder zijn laatste wissel in.

FC Utrecht behield het initiatief. De Kogel zette zijn ploeg in de tachtigste minuut dan ook verdiend naast ADO Den Haag. Hij verzilverde een vanwege hands toegekende strafschop. ADO drong vervolgens weer meer aan in de slotfase waarin beide ploegen het duel nog in hun voordeel konden beslissen. Maar een winnaar kwam er ook in de vijf minuten extra tijd niet meer.
Asare liep zondag tegen zijn vijfde gele kaart op en de middenvelder mist daarom de wedstrijd van volgende week uit bij koploper AZ.

Karakteristieken
Scoreverloop: 10. Bovenberg 0-1; Vicento 1-1; 60. Immers 2-1; 80. De Kogel (pen.) 2-2
Arbiter: Liesveld
Geel FC Utrecht: Asare, Nilsson
Toeschouwers: 11.350
Opstelling FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Schut (Nilsson/32), Wuytens, Bulthuis, Mårtensson, Asare, Sneijder (Demouge/68), Duplan, De Kogel, Oar (Zullo/46)