vrijdag 11 november 2011

Weer ernstige knieblessure Jacob Mulenga



Jacob Mulenga blijkt tijdens de wedstrijd tegen Ajax afgelopen zondag zijn linkerkruisband te hebben gescheurd. De Zambiaanse spits was net hersteld van een scheuring in zijn rechterkruisband en heeft nu een soortgelijke ernstige blessure opgelopen.
Maandag wees een scan al uit dat de kniebanden hoogstwaarschijnlijk zwaar beschadigd waren, maar 100% zeker was deze diagnose niet. Een operatie woensdag wees uit dat de knieband in zijn linkerknie was afgescheurd. "De knie is woensdag als het ware schoongemaakt ter voorbereiding op een hersteloperatie over drie à vier weken", aldus clubarts Frank van Hellemondt. "Het revalidatieproces is nu direct ingezet, maar dit zal zeker zes tot negen maanden in beslag nemen."

De Zambiaanse international was sinds augustus weer teruggekeerd in het elftal na een lang revalidatieproces. Vorig seizoen scheurde hij in de uitwedstrijd tegen Ado Den Haag zijn rechterkruisband. De spits was dit seizoen inmiddels topscoorer van FC Utrecht met zeven doelpunten. Afgelopen zondag was hij nog verantwoordelijk voor de 4-3 in de wedstrijd tegen Ajax.