donderdag 17 november 2011

Mihai Nesu Foundation



Mihai Nesu krijgt een eigen naar hemzelf vernoemde stichting. In mei dit jaar kwam de 28-jarige verdediger van FC Utrecht tijdens een training ongelukkig in botsing met Alje Schut, waardoor hij een dwarsleasie opliep en sindsdien in een rolstoel zit.

Het lijkt uitgesloten dat de Roemeen ooit weer zelfstandig kan lopen. Slechts in zijn rechterarm heeft hij gevoel. Zijn contract loopt af na dit seizoen, maar duidelijk is dat de clubleiding van FC Utrecht hem nooit zal laten vallen. Als hij het fysiek aankan, kijkt Utrecht of Nesu in de toekomst een functie kan krijgen bij de club.

Zelf wil Nesu via zijn stichting ook aandacht vragen voor de gehandicapte mensen in zijn vaderland Roemeniƫ. Om geld in te zamelen, is het de bedoeling dat er een benefietwedstrijd en een gala worden georganiseerd.

Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht zegt: 'In samenspraak met Mihai, zijn familie en zijn begeleiding voeren we gesprekken. We willen hem helpen. De laatste weken is er zeker veel contact tussen mensen van de club en Mihai. Hij heeft zelf ook nagedacht over zijn toekomst en dat leidt ertoe dat de Mihai Nesu Foundation wordt opgericht. Dat gaat hij zelf doen.'

'Hij wil absoluut niet dat al het geld wat er zo binnenkomt, voor hem alleen wordt gebruikt. Hij heeft in Roemeniƫ gezien dat mensen daar een, twee, misschien zelfs drie jaar op bed moeten liggen, voordat ze een rolstoel krijgen. Hij kon na een paar weken al in een rolstoel. Mihai wil de mensen daar dezelfde kansen geven die hij in Nederland krijgt. Ik ben niet zielig, zegt hij. Hier wordt goed voor mij gezorgd, ik red me wel.'